Izrada vunenog bora za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija u Klinici za psihijatriju Vrapče

Izrada vunenog bora za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija u Klinici za psihijatriju Vrapče

Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi Klinike za psihijatriju Vrapče, uz podršku udruge „OZANA“ i njihovog Štrikeraj Café-a, provodi akciju izrade velikog vunenog bora kojeg se planira postaviti u krugu Klinike za psihijatriju Vrapče za advent 2022. godine.

Za izradu bora visine pet i promjera dva metra biti će potrebna 552 kvadrata dimenzija 20×20 centimetara. Nakon Adventa, prikupljeni materijal će se iskoristiti za izradu vunenih dekica za Dnevnu bolnicu novog Odjela psihogerijatrije.

Ova akcija nastavlja se na akciju „Upletimo se“ koju u OZANI provode od 2019. godine i nadopunjava postojeću akciju „Isprepletimo ruke“ u kojoj se izrađuju „rukavići pomagači“ za oboljele od Alzheimerove i drugih demencija. Akcije promoviraju pletenje i kukičanje kao učinkovitu nefarmakološku intervenciju koja blagotvorno djeluje na oboljele od demencije, ali i na njihove njegovatelje.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se javiti u Dnevnu bolnicu Zavoda za biologijsku psihijatriju i psihogerijatriju gdje mogu dobiti igle i vunu, a moguće je sudjelovati i doniranjem vune za izradu kvadrata.

Galerija slika